Нова Парола

click to enable zoom
Зареждане на картата
We didn't find any results
По-голяма карта
Your search results
19/08/2020

Как да снимаме имота си, за да имаме повече резервации?

как да снимаме имота си, за да имаме повече резерации

Важно е да знаете, че снимките на имота ви за краткосрочни наеми, са най-същественото и трябва да сте перфектни в тази част на обявата си. Може да имате неясно описание или невдъхновяващо заглавие на вашата обява. Ако обаче снимките ви са привлекателни и са направени правилно, ще имате множество резервации. Изборът на правилните снимки изисква някои умения, но всеки може да направи това с малко насоки.

В тази статия ще ви дам 22 полезни съвета как точно да направите красиви и правилни снимки на вашия имот.

Основи на стайлинга

Преди да посегнете към фотоапарата, трябва да разберете нещо много важно. Няма смисъл да правите невероятна снимка, ако това, което снимате, изглежда скучно, мрачно, неприветливо или претрупано. Номерът в стайлинга е да бъдете уникални, смели и да се откроявате, но най-вече да заложите на изчистените детайли и простотата!

Не е нужно да имате супер скъпи мебели и най-добрите електроуреди, за да бъдете забелязани. Всичко, което трябва да направите, е да създадете гостоприемно изглеждащо пространство, като поставите предметите на правилните места.

Когато обмисляте въпроса как да направите снимките на ваканционния си имот, има четири пространства на които трябва да обърнете специално внимание. Тези стаи са разбира се – спалнята, дневната, банята и кухнята. Нека разгледаме някои съвети за подобряване на изгледа на всяка стая по-долу:

Спалнята

 • Изберете свежи, бели или светли чаршафи, калъфки и юргански пликове – това винаги е печеливша стратегия
 • Добавете малко цвят с някоя цветна възглавничка или одеяло
 • Поставете уникален арт принт над леглото
 • Опитайте да съчетаете произведението на изкуството с цвят от възглавничките
 • Ако стените ви са боядисани с ярък /смел цвят, вместо произведение на изкуството окачете огледало.

Дневната

 • За да създадете усещане за топлина и комфорт сложете възглавнички и одеяла.
 • Килим на пода ще ви помогне да разчупите голямо пространство
 • Добавете няколко книги и/или украси към масичката за кафе. Това ще добави атмосфера на дом и уют.

Банята

 • Простотата в банята е най-добрата стратегия
 • Сложете хавлии в подходящ свят на релсата за кърпи
 • Поставете течен сапун на мивката
 • Махнете излишните препарати, предмети и легени

Кухнята

 • Покажете вашата машина за кафе или сложете купа с плодове на плота
 • Ако имате открити рафтове, използвайте ги, за да покажете чинии, чаши или купи
 • Отстранете ненужните предмети, които правят вашата кухня да изглежда прекалено натрупана

Вероятно имате някои голи стени в жилището, особено над диван или леглото. Това е идеално място за голямо произведение на изкуството, тъй като ще привлече погледа и ще направи стаята интригуваща.

Растенията, независимо дали са истински или изкуствени, са друго страхотно допълнение към пространството. Те пасват много добре в банята, за да разнообразят приглушени светли цветове и могат да запълнят голяма площ в която липсват мебели. Цветята излизат прекрасно на снимка и придават свежо усещане на всяка пространство.

Премахване на излишни предмети

Натрупаността с предмети на снимките на ваканционен имот създава усещане за неорганизиран хаос. Бихте ли се доверили на домакин, чиято кухня е пълна с предмети на всяка повърхност и всеки шкаф?

В примера по-долу, този домакин има прекрасен уютен апартамент. Въпреки това, можете да видите всякакви претрупвания и предмети на снимката. В резултат на това, тази така или иначе малката кухня прави впечатление на още по-малка. Дори има детски рисунки насвякъде.

А сега си представете тази снимка с всички повърхности почистени и воала- изгледът е съвсем друг!

Винаги помнете, по-малко е по-добре!

премахнете излишните предмети от стаите
Претрупаните стаи отблъскват. Отървете се от излишните предмети.

Подгответе сцената

Tака, вече сте стилизирали имота и сте премахнали излишните предмети. Сега сте готови да приготвите мястото за снимки. В този момент е много важно да се поставите на мястото на вашите потенциални гости.

Когато правите снимки на трапезарията, украсете масата така,все едно чакате за вечеря изискани приятели.Ако имате тераса или балкон бихте могли да поставите бутилка вино с две чаши с изглед към красивата ви гледка.

Ако имате басейн, това е перфектната възможност да поставите шезлонг с кърпа и отворена книга на него. Идеи като тези ще предразположат гостите ви да се снимат на красивите кътчета. Гостите искат изживяване, а не просто място за нощуване.
Така че бъдете креативни, малките детайли имат значение!

Включете HDR настройките на фотоапарата

HDR (High Dynamic Range) е една от най-важните настройки, които трябва да използвате, когато правите снимки на имот. И така, какво точно е HDR и защо е толкова важно?

Правили ли сте някога снимка в стая със светъл прозорец? Забелязали ли сте как светлият прозорец прави останалата част от стаята да изглежда тъмна? Точно това се оправя с HDR.

Използвайки HDR, камерата ще обработи вашата снимка с перфектното количество експозиция. Това означава, че тъмните места ще бъдат също толкова ярки колкото и прозорците.

Използвайте GRID настройките

Страхотна техника, която използвам, когато правя снимки, е правилото на третините. За тази цел може да използвате инструмента-решетка на вашия фотоапарат, който осигурява фокусна точка в правилните зони. Това е подход, използван от професионалните фотографи.

Винаги поставяйте своята фокусна точка, където се срещат две линии на решетката. На снимката по-долу фокусната точка е леглото. Това привлича окото и насърчава човека, който гледа снимката, да я разгледа подробно.

Ако фотографът правил долната снимка, беше поставил леглото в средното квардатче, снимката щеше да изглежда по-статична. Следователно окото няма да отиде никъде и ще премине набързо към следващата снимка.

Използвайте GRID настройките
Следвайте правилото на третините. Разположете предметите на които искате да акцентирате там където се пресичат 2 линии.

Хоризонталнo - никога вертикалнo

Когато снимате, винаги избирайте хоризонталния план.

Вертикалните снимки, правят стаята да изглежда по-малка, като показват по-малко ширина. Не забравяйте, че камерите на телефоните са вече един път ограничени с тесния си фотоапарат. Затова се опитайте да се придържате към хоризонтално въртене, за да заснемете колкото се може повече от вашата стая.

Снимайте винаги хоризонтално(пейзажно).
Хоризонталното (пейзажното) заснемане показва много повече детайли от интериора от вертикалното (портретното) заснемане.

Оразмерете снимките

Размерът на вашите снимки има голямо влияние върху това как ще изглеждат те в платформите за краткосрочни наеми. Ако размерът е прекалено голям, снимките ще бъдат автоматично преоразмерени и ще стават зърнести. Ако размерът е твърде малък няма да изглеждат ясни.

Препоръчваме ви да оразмерите снимките в размер 800 x 600 px. За да промените размера, отворете снимките си в програма като Paint (би трябвало да го имате на компютъра си) или ResizeImage.net, изберете желания размер и след това запазете снимката си. Видео как да оразмерим снимките ТУК.

Сега вашите снимки ще бъдат с оптимален размер и ще изглеждат прекрасно качени в обявата ви.

Светлината има значение

Времето οт деня, когато правите вашите снимки има драматичен ефект върху начина, по който ще изглеждат.

От една страна, прекалената светлина, която струи през прозорците, ще направи стаите ви тъмни. От друга страна, снимките, направени през нощта, разчитат на изкуствена светлина, която често дава „жълт“ оттенък.

Най-доброто време за снимки е сутрин и в късния следобед. Друго подходящо време на деня е, когато слънцето изгрява или тъкмо ще залезе. Тези часове ще ви дадат достатъчно светлина за заснемане на естествено ярки снимки, които ще изпъкнат.

Важен трик – Винаги снимайте със слънцето зад гърба ви.

Не крийте недостатъците

Скриването на недостатъците на вашия имот е голяма грешка! Не ви предлагам да включите снимка на напукана стена или оцветяването останало от разсипаната ви чаша червено вино. Това, което предлагам е да покажете неща като малък душ, нисък таван на спалнята или тясна вита стълба.

Разбира се, не е добре тези недостатъци да изпъкват повече, отколкото трябва. Но вместо да ги криете, е разумна идея да ги покажете, без да предизвиквате много внимание. Също така избягвайте фотошопа и заглаждане на недостатъците.

Може би се питате защо предлагам да покажете недостатъците и дали това би уплашило потенциалните гости? В дългосрочен план това ще ви помогне, тъй като гостите могат да оставят лоши отзиви в платформите за настаняване, ако получат неприятни изненади. Най-добре е да сте искрени от самото начало.

Снимайте отдалеч

Когато правите снимки на стаите, опитайте се да стоите възможно най-далеч от това, което заснемате.

Например, снимката на кухнята по-долу показва как снимане отблизо може да направи една стая да изглежда малка и тесна. Докато на снимката, направена няколко крачки назад, кухнята изглежда голяма, просторна и привлекателна. Двете снимки изглеждат като две напълно различни пространства.

Малки неща като това правят снимките коренно различни. В крайна сметка искате да създадете впечатление за голямо, гостоприемно пространство.

винаги снимайте стаите отдалеч
Снимането от възможно най-далеч, прави стаята да изглежда по-голяма и показва повече подробности.

Снимайте към ъглите

Техника, която препоръчвам, когато правите снимки на ваканционен имот, е да снимате към ъглите. Но какво означава това?

Когато правите снимки на спалнята, винаги насочвайте фотоапарата към ъгъла на стаята. Както се вижда по-долу, това прави леглото и стаята да изглеждат големи и привлекателни. Той също така дава усещане за пространствот и прави дори и най-малките стаи да изглеждат просторни.

Тази концепция се прилага и за бани и кухни. Изберете ъгъла на стаята, който представя най-добре вашето пространство. За баните обикновено това е ъгълът с душа.

Разгледайте снимките по-долу, за да почерпите вдъхновение.

Целете се към ъгъла на стаята, когато снимате
Снимането към ъглите на прави помещенията да изглеждат по-просторни

Нека бъде светлина!

По-рано казахме, че използването на изкуствена светлина може да даде на снимки ви неестествен жълт оттенък. Но има моменти, когато можеда комбинирате отлично естествената светлина със светлините в дома си.

Например, снимките ви може да са добре осветени, но в ъглите и на местата, където естествената светлина трудно достига, има сенки. Това е идеалният момент да включите всички светлини, за да се опитате да премахнете сенките.

Друга добра идея е да направите снимките на спалнята с включени нощни лампи. Изведнъж ще създадете уютно усещане, което изглежда страхотно на снимките.

Сложете привличащ окото предмет

В повечето стаи на вашия вече добре стилизиран и подготвен за снимки имот, е добре да имате това, което обичам да наричам предмет-главен герой. Например, това може да е ярка възглавница върху леглото. Може да е лъскава кафе машина на кухненския плот.

Какъвто и да е вашия предмет- главен герой, не забравяйте да го поставите и покажете на снимките си. Припомнете си правилото на третините, за което говорих в GRID настройките, за да можете да поставите предмета на перфектното място.

Грабнете вниманието им!Нямате много време, за да привлечете вниманието на гостите, така че бъдете умни. Наблегнете на това, което наричам „предмет-главен герой“, за да им хванете окото.

Бъдете уникални

Представете си следния сценарий. Имате апартамент в сграда, в която 6 други апартамента се отдават за ваканционен наем и всички изглеждат доста сходно. Всички те предлагат еднакъв брой стаи, еднакви гледки и едно и също разпределение. Решаващият фактор за потенциален гост в този случай ще бъде цената. Обикновено гостите ще изберат най-евтиния вариант.

Никой обаче не иска да държи цената на имота си на минимум, за да може да изпревари комшиите.

Какво може да бъде печеливша стратегия в този случай?
Това, което може да направите е да превърнете имота си в уникално, отличаващо се място:

Трансформирайте апартамента си в „Артистично студио“ с произведения на изкуството във всяка стая. Или задайте на имота име от сорта на „Омагьосаната гора“ или „Дисни“ и декорирайте подобаващо. Или направете мястото си забавна технологична зона с игрови конзоли, работни пространства и слушалки.

Уникално декорирано и обзаведено място ще ви даде предимство пред конкурентите ви. Така че, бъдете креативни!

Бъдете уникални.
Развихрете въображението си и направете уникален дизайн на имота си, за да изпреварите конкуренцията.

Направете кухнята си герой

Последните проучвания за краткосрочни наеми показаха, че страхотната кухня е ключова характеристика, която гостите търсят в един дом.

Това не означава, че трябва да имате огромна кухня с уреди последен писък на технологията, за да бъдете успешни. Това просто означава, че трябва да представите кухнята си, голяма или малка, в най-добрата й светлина.

Изчистете добре повърхностите, сложете на рафтовете неща, които гостите могат да използват. Например, осигурете неща като чинии, чаши, тенджери и тигани. Това не означава да напълните рафтове с излишни неща като зърнени закуски или кутии със салфетки. Просто се уверете, че изглежда спретнато и подредено, не претрупано.

В резултат на това ще видите увеличаване на вашите резервации. Повярвайте ми, работи!

Кухнята е №1
Проучванията показват, че кухнята е най-важното помещение, което гостите гледат. Затова е добра идея да покажете кухнята си в най-добрата й светлина на вашите снимки .

Добре дошли в квартала

Когато обмисляте как да направите снимките на вашия имот, помислете и за вашия квартал. Слагането на снимки от популярни места във вашия квартал е добър начин да накарате гостите да резервират именно вашия имот.

Има ли приятен парк наблизо или известна забележителност? Живеете ли в близост до търговски център или кафене? Целта ви е да накарате гостите да си представят , че се разхождат и изследват вашия квартал или град. Поради тази причина е много добра идея да покажете любимите си места и места, които биха били полезни на вашите гости.

Може да използвате изображения на Google, за да намерите местоположения и ориентири. Използването на изображение от Google Maps, за да покажете местоположението на вашето място, е също друга добра идея. Така вашите гости ще визуализират разстоянието до туристически места или ресторанти.

Изображението по-долу е добър пример за това как една снимка казва хиляда думи.

Покажете квартала си
Разходете потенциалните си гости в квартала с няколко креативни изображения

Използвайте в обявата си около 20'тина снимки

Решаването на това колко снимки да качите може да бъде малко трудна задача. Да включвате ли снимката на шкафа в килера или навеса в градината?

Тук идва на ум фразата „по-малко е повече“. Гостите нямат търпение да разглеждат много снимки и ако имате прекалено много снимки в обявата си , рискувате да изгубите вниманието им. Препоръчвам да използвате между 15 и 20 снимки. Това е достатъчно, за да покажете цялото пространство и заобикалящата го среда.

Така че, отървете се от снимката на лампата от баба и птицата, седнала в задния двор с вашето куче, и покажете това, което трябва да видят вашите гости.

Използвайте най-доброто приложение за редактиране на снимки

Използването на добро приложение за редактиране на снимки е от голямо значение в ерата на смарт телефоните. Над 80% от снимките на ваканционни имоти сега се правят на камерите на мобилни телефони, а не на фотоапартати.

Професионален фотограф снимащ с фотоапарат би използвал множество настройки, различни обективи и настройки за светлината. Така че ще трябва да проявявите творчество, когато снимате с телефона си, за да компенсирате липсата на професионална техника и професионален фотограф.

Snapseed е най-доброто приложение за редактиране на снимки в момента. Това е супер лесен инструмент предлагащ почти всички опции за редактиране. Можете да промените тъмна непривлекателна снимка в такава, която грабва окото. Snapseed вече е наличен за iPhone, Android и Windows.

Искате пример колко лесно е да редактирате снимките си? Вижте снимките на по-долу.Свалихме тези снимки от истински обяви на ваканционни имоти и ги пооправихме. Отне ни по-малко от минута за всяка снимка с помощта на Snapseed и разликите са огромни.

Редактирайте снимките на имота
Използването на добро приложение за редактиране на снимки може да направи чудеса.

Логична и качествена обиколка на имота

След като сте избрали кои снимки искате да използвате, сега трябва да решите в какъв ред да ги подредите.

Много собственици ще поставят първо най-добрата си снимка, а след това на случаен принцип ще нахвърлят останалите без много мисъл. Но вие няма да направите така. Ще използвате конкретна подредба, за да покажете имота си по най-добрия възможен начин.

Първо започнете с основната спалня и след това направете тур за гостите. Разполага ли спалнята със собствена баня? Покажете я непосредствено след първата снимка.След това преминете към кухнята и дневната. После покажете банята и останалите спални. В случай на подобни изглеждащи спални е добре тези снимки да се разделят със снимки на мокрото помещение или банята.

Изпълнението на този съвет, ще ви даде предимство пред конкурентите ви, които дори не се замислят за тези неща. Редът на вашите снимки ще направи имотът ви открояващ се, повярвайте ми. Накратко, идеята е да заведете гостите си на логична тур-обиколка на вашия имот, нищо повече, нищо по-малко.

Не дублирайте снимките

Дублирани снимки могат да се видят в безброй обяви на имоти за краткосрочни наеми. Става въпрос за снимки, направени от малко по-различен ъгъл на една и съща стая. С други думи, много подобно изглеждащи снимки.

Хората все по трудно задържат вниманието си върху нещо. Защо да им показваме леглото от 5 различни ъгъла? Това бързо ще ги отегчи и ще затворят обявата ви.

Ако смятате, че някоя стая наистина се нуждае от повече от една снимка, опитайте се втората снимка да представя напълно друга гледна точка към стаята. Това обикновено се отнася за помещения като кухня или дневна с отворен план. Например, направете едната снимка от единия край на стаята, а за втората застанете на напълно различен ъгъл. Ако се окаже, че снимките показват една и съща обстановка / мебели, не е необходимо да слагате и двете. Ако показват различни неща и допълват информацията за помещението сложете и двете снимки.

Изображенията по-долу предоставят добра илюстрация за този съвет в действие.Повечето собственици не знаят как да направят, подберат и оформят снимките на имота си, затова обръщане на внимание на тези подробности ще ви даде голямо предимство.

Не дублирайте снимките
Слагането на 5 снимки на един и същ предмет от различен ъгъл само може да отегчи вашите потенциални гости и да ги накара набързо да затворят обявата ви.

Първите 6 снимки са най-важни

Проучванията показват, че първите 6 снимки от вашата обява са най-важните. Потенциалният гост ще прегледа именно тях и ще запази обявата в списък любими или ще премине към следващата.

Така че, когато избирате и подреждате снимките, не забравяйте първо да покажете най-добрите 6.

Не забравяйте да включите в първите 6 снимки от следните стаи

 • Основна спалня
 • Кухня
 • Дневна
 • Трапезария
 • Баня

Освен това е добра идея да покажете невероятна гледка или отличителен уникален елемент от вашия имот. Целта ви е да грабнете вниманието на госта по възможно най-добрия начин още с първите 6 снимки.

Нека заглавието ви отговаря на основната снимка

Важно е също така да съчетаете заглавието с основната снимка, колкото можете по-добре. Първата ви снимка и заглавието ви трябва да бъдат възможно най-привлекателни и съответстващи си. Това е първото впечатление, което оставяте и всички знаем колко е важно то.

Вижте моята статия за добри примери за заглавия на ваканционни имоти, където разглеждам подробно тази тема.

Ако заглавието ви съдържа това, че сте модерен апартамент, покажете първо най-модерно изглеждащата стая. Ако имате невероятна гледка към плажа и използвате това в заглавието си, тогава покажете гледката от прозореца. Първата ви снимка трябва да потвърждава това, което казвате в заглавието.

Примери:

Вземете например снимките по-долу. Първата обява предлага почивка в провинцията, а първата снимка показва красива провинциална обстановка. С други думи, снимката съответства на заглавието. Втората обява твърди, че е имот с красива архитектура. Обявата е съчетана със снимка на ефектен залез зад къщата. Отново тази снимка съответства на заглавието. И накрая, снимката вдясно твърди, че е „слънчев и топъл имот с гледка“ От това, което се вижда, изглежда доста тъмно, без прозорци или гледката, за което да се говори. Изобщо не е примамливо да кликнете върху тази обява.

Нека заглавието съответства на основната снимка
Основната снимка трябва да потвърждава заглавието

Сега вече знаете как да направите снимки на ваканционния си имот!

Вече няма нужда да се чудите как да направите най-добрите снимки на имота си за краткосрочни наеми. Тази статия ви даде много добри съвети с които да направите своя обява да се откроява от тълпата.

Снимките са най-важното нещо, за да имате повече резервации, затова направете ги внимателно. Ето и най-важните неща от статията, които трябва да запомните:

Съвети за добри снимки

 • Премахнете излишните предмети и мебели. По-малко е повече
 • Изобилието от естествена светлина прави снимките ви да изглеждат живи
 • Използвайте GRID настройките за точките на които искате да фокусирате вниманието
 • Винаги правете хоризонтални снимки
 • Направете уникални снимки, които са различни от другите обяви
 • Покажете вашия квартал
 • Качете не повече от 15-20 снимки
 • Нека първите 6 снимки са най-готините и грабващи вниманието

Следването на тези съвети ще ви даде голям предимство пред конкурентните ви обяви тъй като повечето собственици дори не се замислят за тези неща. Не ми вярвате? Само разгледайте на случаен принцип обявите на имоти за краткосрочни наеми.

Ще се радвам да споделите обратна връзка от съветите и статията в секцията за коментари по-долу.

Категория : Информация
Сподели

Коментирай

Your email address will Неt be published.