Нова Парола

click to enable zoom
Зареждане на картата
We didn't find any results
По-голяма карта
Your search results
02/01/2021

Ваканционните наеми през 2021

През изминаващата година индустрията на ваканционното отдаване под наем напомняше на возене във влакче на ужасите. Толкова много неща се промениха относно пътуванията: от това къде можем да пътуваме, до това как пътуваме и дори защо пътуваме.

Едно е сигурно- пътуването през 2021 г. ще бъде далеч по-нормално от това през 2020 г. Повече полети ще излитат, по-голям брой страни ще приемат туристи и ще има по-малко ограничения.

С наближаването на края на 2020 погледите се насочват към 2021 в очакване тя да бъде годината на оттласкване от дъното. Има много знаци вдъхващи надежда. Тестовете за COVID-19 са все по- достъпни и курортите намират начини да отворят отново безопасно, без да се налага да карантинират туристите. Също така сега имаме най-малко три ваксини готови за ширпотреба.
Следващата година много пътешественици се надяват да се върнат към нормалния си ритъм на пътуване и вече проучват къде да резервират.

Според доклада на Expedia за тенденциите за пътуване през 2021 г. повечето пътуващи ще търсят дестинации, които предлагат уединение, слънце, пясък и вода и са леснодостъпни с редовни полети. Според същия доклад градските ваканционни наеми все още са много търсени от пътуващите и те са нетърпеливи да се върнат и насладят на цялата култура, дейности и преживявания, които можете да намерите само в градовете.

Частните имоти ще изпреварят хотелите през 2021 г.

Има няколко ясни тенденции, които водят към прогнозата, че частните имоти ще изпреварят по заетост хотелите през идващата 2021г.

Продуктовите предимства:

Частните имоти вече повече от десетилетие набират все повече популярност на пазара за ваканционно отсядане. Темпото обаче се ускоряви в резултат на пандемията, тъй като пътуващите сега много повече търсят и оценяват предимствата на частния ваканционен имот. А именно:

• самостоятелни и/или отдалечени локации, за да се избегне струпване и контакт с хора
• самостоятелни входове
• простор за социално дистанциране
• напълно оборудвани кухни

Имаме късмет, че основните ни продуктови предимства сега са в рекордно голямо търсене. Да си на правилното място в правилното време е всичко…

Бързо възстановяване

Професионално разбработените частни имоти за ваканционни наеми издържаха на пандемията благодарение на олекотения си бизнес модел. Много хотели затвориха (или ще затворят през 2021 г.) напълно или частично, и освободиха целия или процент от персонала си. И ако частните имоти не разчитаха много на бизнес пътуващите сега е моментът да се вземе по-голям пазарен дял и тук заради многото затворени хотели.

Голямата тенденция за пътуване, която очакваме да видим през 2021 година- Workation (work+vacation)

Една значителна промяна, която очакваме през 2021 г., ще бъде начина по който хората ще почиват. Пътуващите ще предприемат по-малко, но по-продължителни пътувания. Тези, които могат да работят от вкъщи, ще си създадат домашни офиси на привлекателни места с по-малко ограничения отколкото местата от където те идват. Очакваме много от тези промени да продължат дълго след масовото ваксиниране и да се превърнат в тенденция и ниша. Пътуващите ще свикнат с по-дългите пътувания и комбинирането на работа с отдих.

Международният туризъм в крайна сметка ще се възстанови до нивата си от 2019 г до 2 години, но вярваме, че от 2021 г освен, че ще тръгне нагоре туризмът също ще изглежда и малко по-различно.

Силно ви препоръчваме да се уверите, че ваканционните ви имоти са оборудвани, за да отговорят на новото търсене на дигиталните номади и работещите отдалечено. Увеличава се броят на наемателите, които търсят за ваканционнен наем имот, които разполага с бюро, достатъчно светлина и високоскоростен интернет.

Как да увеличите максимално видимостта на ваканционните си имоти?

Последната седмица на декември и първите три седмици на януари обикновено са периодът през който много хора започват да се оглеждат за резервация на ваканция. Показването на имотите ви пред правилните хора в правилното време е от огромно значение за вашия успех. И всичко това започва с избора на подходящ микс от канали за разпространение (платформи/сайтове за резервации). Вашата стратегия за рекламиране/показване ще определи дали ще успеете да направите имотите си видими пред вашата таргет група и успешно да направите тези хора ваши гости.

Проблемът на много мениджъри на имоти е, че те често разчитат на много малко канали за резервации . Това е рискована стратегия. Алгоритмите се променят, сайтовете за резервации могат да се сринат и така може да поставите бизнеса си в трудна ситуация.Според статистиките най-успешните мениджъри на имоти са свързани към средно 11 платформи за резервации.
Това обикновено са 5те големи играча (Airbnb, Booking, Agoda, Expedia и Vrbo) и 6 други канала, които им помагат да генерират повече резервации и да увеличат заетостта. Най-често тези други канали са високоефективни нишови уеб сайтове, които са насочени към конкретни видове туристи.

Качете имотите си в нишови платформи за резервации:

Нишовите сайтове за резервации са съществена част от добрата стратегия за запълване на календара на имотите ви. В кои от тях ще добавите имотите си определя и до какви гости ще достигнете. Например има сайтове за резервации, които са насочени към (кликни за примерни такива сайтове):

Категория : Информация
Сподели

Коментирай

Your email address will Неt be published.