Нова Парола

click to enable zoom
Зареждане на картата
We didn't find any results
По-голяма карта
Your search results
06/05/2020

Защо Гърция през лятото и къде да отседнем?

В последното десетилетие все повече българи избират за своята лятна почивка южната ни съседка Гърция. Причините за това са комплексни като на първо място сред тях е чистотата на морската вода и дългите километри пясъчни плажове на комшиите.

Гърция за почивка през лятото и къде да отидем там?
Фото: Плаж „Лагониси“, Ситония, Халкидики

На второ място са приятните курортни градчета и селца, където липсват високото строителство, бетоновите джунгли и багерите посред лято. Гръцките курорти са изключително интуитивно разположени, така че да можем да съчетаем спокойна и приятна почивка и същевременно да не ни липсват нито ресторанти, нито места за забавление.

Защо уважаващия себе си турист предпочита Гърция

Много важна притегателна сила за българските туристи към Гърция е и фактът, че бизнесите по Беломорието обикновено са малки и от семеен тип, което прави туриста много специален и добре обгрижен, защото с парите си той помага на семейството да се изхранва. Точно обратното е по Черноморието, където битува силен мафиотски октопод от бизнеси и бизнес схеми и обикновеният български гражданин успява да се почувства натрапник в собствената си родина, чиито спестявани цяла година пари за почивка не стигат и за малкото зъбче на мастития концесионер.

Важно влияние да изберем Гърция разбира се оказва и близостта, особено близостта до южна България, чиито жители могат в рамките на 2-3 часа да стигнат от дома си до плажовете в северна част на съседната държава.

Фото: Паралия Авдира

Планирайки почивката си в Гърция разбира се един от най-важните избори, които трябва да направим е къде да отседнем. Комшиите имат добре развит хотелски сектор, като силата им е малките семейни хотелчета, а не в големите ол-инклузив хотелски комплекси.

Къде да отседнем?

Много българи обаче в последните години избират да отсядат в частни вили и апартаменти, където имат пълно спокойствие и независимост. Голям част от вилите са строени от гърците за лично ползване и семейни почивки преди кризата от 2008 г.

След кризата много собственици на морски имоти започват да ги отдават за ваканционни наеми през целия или част от летния сезон. С други думи ако изберете този вариант за почивка с настаняване в частен имот избирате да почивате на място правено като за ‘свои хора’. Всички имоти обикновено са напълно обзаведени, с оборудвани кухни, дворчета, барбекюта, уютни кътчета за сядане в двора и още куп типично гръцки бохемски пинизи.

Гръцкото законодателство много бързо разреши проблемът с плащането на данъци за тази икономическа дейност като издаде данъчни номера за физически лица, които отдават до 3 лични недвижимости.

Фото: Вила Катерина

Обиколихме северна Гърция

Екипът на My Greek Rent вече 6 години обикаля Северна Гърция в търсене на най-добрите частни имоти за летни почивки. За тези години пресяхме много имоти, сблъскахме се с много неща и научихме много тънкости в сферата на гостоприемството.

Сега излизаме пред нашите клиенти с нов сайт, много по-интуитивен и лесен за ползване от предишния , който съдържа каймака на частните имоти за ваканционни наеми в Гърция.

 

За още полезна информация, може да ни последвате във FaceBook

Категория : Информация
Сподели

One thought on “Защо Гърция през лятото и къде да отседнем?

  • Петър
    on 03/07/2020

    Защо Гърция, а не България… или обратното? Обичам да разпускам и на двете места 😉

    Отговор

Коментирай

Your email address will Неt be published.